Wij wonen in Majellapark, Spinozaplantsoen, Halve Maan, Oog in Al, Schepenbuurt, Lombok, Nieuw Engeland, Transvaal, Leidseweg tot Graadt van Roggeweg.

Wil je hier ook tussen staan? Mail ons, spreek ons aan op straat of loop binnen en ga met ons in gesprek.

 

 

 

Abel Nap is leraar techniek op de middelbare school. Zelf zit hij altijd vol oplossingen, maar hij zal ze niet opdringen. Hij luistert vooral naar wat je wil. Met een klein beetje hulp van Abel ontdek je dat je prachtige dingen kunt bouwen.

 

 

 

 

 

Afra Ernst is in 2012 afgestudeerd in theater dans uitvoerend op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze werkt als freelance danser in zowel theatrale als commerciële projecten en gezelschappen. Tegenwoordig is zij te zien als danseres bij Sine Forma dance Company.

 

 

 

 

Alex Siegers is muzikant in hart en nieren en begenadigd muziekdocent drums en percussie.  

 

 

 

 

 

 

Alexandra d'Espinoza studeerde zang en koordirectie in Buenos Aires en in Washington D.C. In Nederland volgde zij een specialisatie in zangpedagogie. Alexandra werkt regelmatig met koren als koordirigente en zangdocente.

 

 

Ángela Moya studeerde viool aan de Conservatoria van Sevilla (Spanje), Utrecht en Tilburg, waar zij haar master behaalde. Zij geeft regelmatig concerten met haar strijkkwartet en ensembles in Spanje en Nederland. Ángela geeft les aan kinderen en volwassenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anja Bouman is docent klein en groot koper. Ze studeerde docerend musicus aan het Utrechts Conservatorium, uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium en kamermuziek aan de Musikhochschule in Stuttgart. Ze geeft individuele, groepslessen en ensemble lessen.

 

 

 

 

 

 

 

Anke Ottema studeerde uitvoerend klassiek ballet en moderne dans aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze danste in verschillende gezelschappen. Sinds 2004 is ze dansdocente bij o.a. Het Wilde Westen. Ze is sinds een jaar docent Dance for Health en verzorgt lessen voor mensen met Parkinson, MS of reuma. Ze start hiermee in de wijk.

 

 

 

 

Ankie Knippenbergh begeleidt al een aantal jaren de multiculinaire kook-activiteiten, daarnaast kookt ze met andere wijkbewoners voor grote en kleine groepen in huis.

 

 

 

 

Bart Bleijerveld is procesmaker bij Het Wilde Westen. Daarnaast werkt hij als docent op de kunstacademies in Arnhem en Amsterdam bij de docent theater opleidingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bart Neuvel studeerde lichte muziek trompet aan het Utrechts Conservatorium. Als keuzevak volgde hij arrangeren en dirigeren. Hij leidt o.a. het beginnersorkest en de Bigband Jazz West en schrijft muziek.

 

 

 

 

Bram Norbart studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium en dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium. Hij specialiseerde zich in opera, musical, pop, close harmonie, estill voice training en de fluitmethode van Trevor Wye. Zijn grote droom is om alle wijkbewoners aan het zingen te krijgen. 

 

 

 

Brigit Lucassen is al jaren verbonden aan Het Wilde Westen. Ze houdt zich bezig met de website en het contact met docenten en cursisten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caroline Lobanov studeerde lichte muziek zang aan het Utrechts en Hilversums Conservatorium. Zij specialiseerde zich in jazz, improvisatie en Braziliaanse muziek. Caroline treedt op met jazzcombo's, met de Braziliaanse band Vatapá en vocalgroup Queenbees. Naast workshops geeft ze privélessen en is dirigent van het Paleiskoor.

 

 

 

 

 

 

 

Caspar ten Berge bouwde tijdens zijn studie (heao communicatie en academie voor art direction) zijn eigen zeilboot. Hij houdt zich nu bezig met 2D en 3D design, communicatie en creatieve/kunstprojecten; zoals de mozaïekbanken op het Muntplein en het houten bankje Zolo of Zamen tegenover de Rijksmunt.

 

 

   

 

Dorothé Lucassen heeft in 2000 Het Wilde Westen opgericht, om kunst in haar directe leefomgeving en dat van haar buurtgenoten mee te maken. Daarin zoekt ze verbinding met allerlei organisaties in de wijk, binnen en buiten de kunst.

 

 

 

De danslessen van Eline Karstens zijn toegankelijk en haar uitgangspunt is jezelf durven zijn en laten zien. Ze werkt met veel plezier voor De Dansers, Het Nederlands Dans Theater, Tweetakt, Don't Hit Mama, Café Theater Festival, Touchée en is vaak bij Het Wilde Westen.

 

 

 Elsbeth Carp maakt tekeningen en installaties. Zij studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Ruimte en architectuur maken vanzelfsprekend deel uit van haar beeldende werk. Ze geeft tekenlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast ontwikkelt ze beeldende kunstlessen op scholen.

 

 

 

 

 

Ellen Weijman is vanaf haar 5de al lid van de turnvereniging DOO en geeft er vanaf haar 15e les. Ze komt uit een echt turngezin: "Mijn moeder turnde, was secretaresse van deze vereniging en mijn vader heeft ook lesgegeven. In deze wijk ben ik al ruim 30 jaar juf! Kinderen van kinderen heb ik inmiddels op les gehad."

 

 

  

 

 

Esther Kovy is violiste in het Radio Philharmonisch Orkest en speelt daarnaast veel kamermuziek met o.a. haar zus (pianiste) en haar man (cellist). Hiernaast geeft zij al vele jaren met veel plezier vioolles.

 

 

 

 

 

 

Evert van Kooten Niekerk studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Artibus in Utrecht en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fieke de Roy heeft gestudeerd aan de lerarenopleiding in Utrecht en de Vrije Academie in Den Haag. Vanaf 1994 heeft zij zich toegelegd op het werken met natuursteen. In haar eigen atelier in Lombok geeft zij lessen beeldhouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 Fleur Taken is muziektherapeut, muziekdocent en onderdeel van songwriters duo Lily Lion. Bij Het Wilde Westen geeft Fleur muziekcursussen aan peuters en kleine groepjes kleuters. In een fijne, ontspannen sfeer verbinden de kinderen zich spelenderwijs met zelf muziek maken. 

 

 

 

 

Gerben Klein Willink "Mijn passie is jazz en de vrijheid en creativiteit die je daarin hebt breng ik graag over op anderen. Naast lesgeven doe ik dit door op te treden. Zo ben ik mede organisator van Jazz@Cereol, waarin iedere laatste zondag van de maand jazz talent uit de wijk is te horen/zien in de Cereol fabriek. Momenteel speel ik veel met mijn trio FLUKS (Utrechts Electro Power Jazz Trio) en tour in de theaters met de voorstelling BOI. Ik heb in het verleden opgetreden met vele artiesten w.o. Caro Emerald, Room Eleven, Chef's Special, Wouter Hamel.” Contact: 0618372666 /  Website Gerben Klein Willink

 

 Gerda Marijs geeft celloles volgens de Suzuki-methode. Je kunt al vanaf 3 of 4 jaar op celloles! Als ouder vervul je een belangrijke rol bij het begeleiden van je kind.

Al jong doet iedereen gezellig mee in groepslessen en bij informele uitvoeringen.

 

 

 

 

 

 

 

Françoise van Schie studeerde grafische vormgeving aan de HKU en begon daarna een ontwerpbureau. Na 15 jaar wilde ze graag haar ideeën als vormgever verwezenlijken in beeldende objecten. Nu combineert zij haar werkzaamheden als keramist en grafisch vormgever. In haar atelier maakt ze zowel werk in opdracht als vrij werk. 

 

 

 

Hanneke Potman is een ervaren docente bewegingsonderwijs en psychomotorisch therapeut.

 

 

 

 

Heleen Korthals studeerde Theater- en Danswetenschap. Ze werkt nauw samen met scholen in de wijk. Met leerkrachten en kunstenaars onderzoekt ze hoe kunst een betekenisvolle plek krijgt in de klas. Ook is zij als aanspreekpunt en procesmaker veel in de fabriek aanwezig. 

 

 

Heleen van Wiechen is theaterdocent en regisseur. Ze schrijft toneelstukken, die meestal samen met haar cursisten tot stand komen. Ze houdt van lachen en van spannende scenes, van grappige verhalen en van enthousiaste toneelspelers.

 

 

 

 

 

 

 

Huub de Leeuw studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium en Suzuki pianodocent aan het Talent Education Institute in Japan. Suzuki onderwijs is vooral: jong beginnen en een leeromgeving creëren waarbij ook de ouder een belangrijke rol speelt.

 

 

 

 

 

 

Janneke Rosario draagt zorg voor de administratie, zodat alle betalingen rond komen. Zij staat je altijd te woord met vragen over cursusgelden, termijnbetalingen of U-pasregelingen.

 

 

 

 

 

 

 

Jeanine Niemendal is sinds 1997 professioneel theaterdocent en -maker. Ze is naar eigen zeggen een echte 'allesvreter' op theatergebied. Ze geeft les aan en maakt voorstellingen met kleuters tot aan volwassenen, van improvisatietheater tot teksttoneel. Het spelplezier staat voorop maar er moet ook hard gewerkt worden.

 

 

 

 

Jeroen Snijder studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium. Hij is pianodocent en begeleidt als uitvoerend musicaus tal van zangers. 

 

 

 

 Johan Verbeek studeerde elektrische gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Sinds 1986 geeft hij in Lombok privéles elektrische gitaar aan kinderen en volwassenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin Frisk studeerde viool aan het Conservatorium in Trondheim, Noorwegen. Aan het Conservatorium Utrecht heeft ze haar Master Pedagogiek gehaald. Karin woon in wijk west en geeft hier ook les. Ze geeft vioolles aan kinderen, jongeren en volwassenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kika Sprangers is afgestudeerd saxofonist jazz aan het Conservatorium van Utrecht bij Toon Roos en Marc Scholten. In haar muziek verbindt ze de strakke, steady groove van de funk met de lyriek van de jazz. Door veel te spelen blijft Kika haar stijl verder ontwikkelen.

"Spelen wat je voelt" is het uitgangspunt voor haar muziek. 

 

 

 

 

 

 

 

Koos van Eijk studeerde docent muziek en (koor-)directie aan het Utrechts Conservatorium. Koos werkt als muzikant en docent met uiteenlopende groepen, speelt, dirigeert, schrijft en arrangeert muziek.

 

 

 

 

 

Liesbeth Spits is afgestudeerd op piano als Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze geeft les, speelt in ensembles en begeleidt musici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Bouw heeft vorig jaar haar CMV stage gelopen bij Het Wilde Westen en is er nu één dag in de week. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lize van Olden is theatermaker en cabaretier. In 2014 won ze met haar duo oldenosborn cabaret festival Cameretten. Naast zelf spelen, geeft ze theaterlessen, regisseert ze voorstellingen en is ze wijkbewoner in Utrecht West.

Foto: Karel Sanders  

 

 

 

 

 

Lotte Willemsma is dans- en bewegingstherapeut. In haar lessen staat actief bewegen met als focus bewustzijn, aandacht en flow centraal.

 

 

 

 

 

 

 

Maria Stolaki studeerde piano aan het Conservatorium in Thessaloniki, Griekenland bij Filippina Filippova. Ze is pianodocent en geeft ook muzieklessen aan baby's, dreumes en peuters.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Vrijland studeerde cello aan het Rotterdams Conservatorium bij Ubaldo Arcari en Marien van Staalen. Daarnaast volgde zij een opleiding tot Suzuki cello-docent.

 

 

 

 

Mariken Ploos van Amstel is sinds 1985 werkzaam als (creatieve) coach. Haar specialisatie en passie is schrijven. Zij begeleidt mensen met verlieservaringen in werk en persoonlijk leven. Daarnaast werkt zij als begeleider in de zorgsector met senioren.

 

 

 

 

 

 

Marijke Donath Ik ben geïnteresseerd in mensen; wie ben je, wat is je verhaal, waar houd je van en waar juist helemaal niet. Ik fotografeer graag mensen in hun omgeving. Niet geënsceneerd maar wel gebruik makend van elementen die ik daar aantref, die ogenschijnlijk onbelangrijk lijken maar ons juist veel vertellen. In de fotografie cursussen ontwikkel je ook je persoonlijke voorkeuren en stijl.

 

 

Marijke Molenaar is theaterdocent. Ze geeft improvisatie- en acteerlessen aan volwassenen. Elk jaar maakt ze met de cursisten van Theatergroep West een voorstelling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matthijs Solinger studeerde piano aan het conservatorium van Utrecht. Kinderen én volwassenen kunnen bij hem terecht. "Ik houd ervan het beste in elke leerling naar boven te halen en hem/haar te laten ervaren hoe leuk het is om piano te spelen."

 

 

 

 

 

Michelle Eekelder "Mijn zangpraktijk kent geen grenzen. Niet in leeftijd (van 3 tot 70+), niet in stijl, van musical tot gregoriaans, maar zeker niet in de door ons zelf opgelegde grenzen. Ik ben bezig met het afronden van de Schumann Akademie hoofdvak klassiek zang en volg regelmatig seminars aan het Lichtenberg Instituut."

 

 

 

 

Miranda van der Vegt geeft de schrijfworkshops en cursussen zoals Creatief schrijven, Luisteren naar je pen, Schrijfreis 3-daagse en Schrijf je rouw. De schrijfochtenden inspireren om te schrijven vanuit je hart. In het voorjaar en de zomer schrijft ze het liefst in de moestuin, wat een extra inspiratiebron is.

 

 

 

 

 

Monique Riphagen is docent, beeldend vormgever (schilderen/edelsmeden/gemengde technieken) en theatermaker, afgestudeerd aan de HKU.

 

 

 

 

 

 

Nancy Kruytzer studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg docent dansexpressie en internationale dans. Ze geeft peuter- en dansconditielessen, daarnaast verzorgt zij kleuter- en kinderdanslessen in het basisonderwijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nick Scholten begon op zesjarige leeftijd met het bespelen van de harp. Hij studeerde in Utrecht bij Erika Waardenburg, waar hij zijn studie als solist afrondde. Hij heeft een gevarieerde muziekpraktijk. 

 

 

 

 

 

Patricia, Hông, Meintje, Ankie, Zahra, Majilla (en zij die er niet bij staan, maar er wel altijd zijn!) verrassen jullie bij verschillende gelegenheden met heerlijke en gezonde versnaperingen. Ze zorgen steeds voor verse, frisse gerechten met zoveel mogelijk producten uit de wijk. Zij maken lunch, hapjes, diners en verzorgen kookateliers.

 

Pauline van Kalkert is opgeleid tot docerend theatermaker. Ze is al een aantal jaar veel in de scholen te vinden. Samen met leerkrachten en kunstenaars geeft zij vorm aan kunst in onderwijs, ze geeft theaterles en speelt. En het liefst gaat ze 'in rol' de school in om de creativiteit van de leerlingen te prikkelen en stimuleren. Ook is zij als aanspreekpunt en procesmaker veel in de fabriek aanwezig.

 

 

 

 

 

Petra van de Laar is initiatiefneemster van social designprojecten zoals bv. de jeansbankjes en containertuinen, interieurontwerpster en creatief workshopsleidster met veel aandacht voor duurzaamheid en hergebruik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radboud Wanders creatieveling, cartoonist, ontwerper en bedenker. Kan zich prima in de belevingswereld van de ander verplaatsen. Als je kunstmachines komt bouwen bij Radboud gaat dat gepaard met veel lol en plezier terwijl je ook van alles leert. 

 

 

 

 

 

Raphaël Rijntjes studeerde Kunstgeschiedenis in Utrecht, met als specialisatie middeleeuwse bouwkunst. Hij deed onderzoek in o.a. Rome en Utrecht, geeft cursussen en lezingen (Volksuniversiteit Utrecht) en begeleidt reizen (Labrys reizen). Hij is geïnteresseerd in alle aspecten van de gebouwde omgeving en organiseert stadswandelingen in Utrecht op maat. 

 

 

 

 

 

"Ik ben Rianne Braal en ik ben oefentherapeute Cesar". Samen met Monique geeft ze de zwangerschapscursus. De combinatie van sporten en houding zorgt ervoor dat je klachten kan voorkomen tijdens je zwangerschap, daarnaast beleef je samen met de andere vrouwen je zwangerschap en kun je veel van elkaar leren. 

 

 

 

Ron van Lente is theaterdocent, maar vooral ook acteur. Zijn spel heeft in de wijk met de voorstelling 'Huis' van jeugdtheater Het Filiaal uit Utrecht, in een tot huis verbouwde container al veel wijkbewonders geboeid en geraakt. Hij speelt ook bij Theater Gnaffel, Schippers en van Gucht. In zijn lessen stimuleert hij authenticiteit en geloofwaardig spel.

 

 

 

 

 

 Roos de Ridder volgde haar studie aan de Hoge Hotelschool en behaalde daarnaast haar propedeuse leraar basisonderwijs. Zij werkte in het speeltuinwerk en de kinderopvang. Nu bakt en kookt ze met peuters en oudere kinderen in haar bedrijf KERS.

 

 

Ruben Heimans studeerde klassiek contrabas aan het Utrechts Conservatorium. De laatste jaren houdt hij zich intensief bezig met jazz en gypsy jazz. Hij geeft les aan kinderen en volwassenen in alle stijlen. 

 

 

 

 

 

 

 

Rudi van Hest is docent klarinet en studeerde aan het Brabants Conservatorium. Daarnaast maakt en speelt hij sinds 2005 muziektheaterproducties voor kinderen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sebastián Knuttel genoot zijn opleiding in Buenos Aires bij wereldberoemde tangodansers, waaonder 'maestros de los maestros' Carlos Peréz en Rosa Forte. Op hun aanraden namen hij en zijn vrouw Mariyana o.a. deel aan het 'Mundial de tango salón (wereldkampioenschap argentijnse tango).   

 

 

 

 

 Stefanie Liedtke geeft fagot en blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen sinds meer dan 20 jaar, zowel een op een als in groepsverband. Haar ervaring met het geven van groepslessen deed zij op via haar werk met het Leerorkest in de Bijlmer in Amsterdam. Tevens treedt ze veelvuldig op met verschillende groepen met oude en nieuwe muziek en muziektheater.

 

 

 

 

 

Susana Rodriguez heeft zich na haar dwarsfluitstudie aan het Utrechts Conservatorium gespecialiseerd in het muziek maken met jonge kinderen. Ze bekwaamde zich in de Gordon Music Learning method, de Muziek op Schoot methode en de Suzuki methode voor dwarsfluit. 

 

 

Susanna Edixhoven studeerde dwarsfluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant. Momenteel is zij freelance fluitiste bij verschillende orkesten en ensembles. Ze is docent en organisator van Muziek in de Meern.

 

 

 

Susi Rosenfeld is dans en performance docent en ook betrokken bij het begeleiden van dans projecten bij Het Wilde Westen.
Haar lessen bevatten Instant composition, Contact Improvisation, Release Technique and Body-mind Centering. 

 

 

 

 

Suze van Calsteren is afgestudeerd docent muziek en songwriter aan het Utrechts Conservatorium. Ze werkt al meer dan 10 jaar projectmatig op basis en middelbare scholen, coacht leerkrachten en geeft na schooltijd muziek-, zang- en musicallessen. 

 

 

 

 

 

Tal Canetti studeerde moderne cello in Tel Aviv. In Nederland specialiseerde zij zich in oude muziek aan de Conservatoria van Utrecht en Den Haag. Momenteel speelt ze in verschillende ensembles in en buiten Nederland.

 

 

 

Teun Godschalk studeerde contrabas aan het conservatorium in Tilburg. Hij speelt geregeld bij het Balletorkest in Amsterdam en is bassist in het Nederlands Camerata kamerorkest. Hij geeft les bij het leerorkest in Amsterdam. 

 

 

 

 

 

 

 

 Uli Kürner studeerde lichte muziek gitaar aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Hilversums Conservatorium. Daarnaast is hij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in beeldende kunst/autonoom schilderen. 

 

 

 Verena Willemse is beeldend kunstenaar en docent met een groen hart. Ze ontwikkelt en verzorgt kunstprojecten op maat voor scholen, bedrijven en particulieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yink Goossens studeerde aan de Hogeschool Utrecht schilderen en beeldhouwen. Ze volgde de coupeuse opleiding Hermsen, Jansen & Schuurman in Arnhem. 

 

 

 

 

 Zahra Ashgar is veel in huis voor allerlei taken. We krijgen dan heerlijke koffie en alles is weer schoon en op de plek.