Ook dit jaar hebben op de Dominicus weer de Kunstweken plaatsgevonden.


Kleuters
 De kleuters hebben de voorstelling 'Flessenpost' van theatermaakster en wijkbewoonster Pauline van Kalkert gezien. (www.paulinevankalkert.nl) Deze voorstelling sloot goed aan bij het thema 'Post' vanuit de methode Kleuterplein. In en om de klas hebben de leerlingen allelei creatieve activiteiten uitgevoerd. Wat is post? Wat betekent het eigenlijk als je je eenzaam voelt?


Wat de kleuters vertelden naar aanleiding van de voorstelling 'Flessenpost'.

 

 Groep 3, 4, 5
De leerlingen van groep 3, 4 en 5 hebben gewerkt vanuit het thema 'Bewaren of weggooien'. De groepen 3 hebben muziek gemaakt met muziekdocente Wendy Bontje. De groepen 4 hebben beeldend gewerkt onder begeleiding van Elsbeth Carp. Marijke Donath heeft met de groepen 5 foto's gemaakt van dierbare voowerpen.


De natuur gooit takken weg. Leerlingen uit groep 4 maken er een nieuw werkje van.

 


Een medaille is een dierbaar voorwerp. - groep 5

Groep 6, 7, 8
Groep 6, 7 en 8 hebben tijdens de Kunstweken gewerkt over 'schoonheidsidealen door de eeuwen heen'. Wanneer was je mooi in de Griekse tijd? En in de Middeleeuwen? En wat vinden we nu eigenlijk mooi? Wat is schoonheid van binnen en van buiten?
Leerlingen hebben een beeldhouwwerkje gemaakt, een deugdentuin vormgegeven en foto's gemaakt waarin hun eigen schoonheid zichtbaar werd. Van uiterlijke naar innerlijke schoonheid, en weer terug! 

 

 Ervaren hoe een beeldhouwer werkt. Hoe is de vorm van een gezicht? Wat is mooi?

 


Een deugdentuin met symbolen......


"Mijn haar is het mooiste aan mij."