Kleuters

De onderbouw heeft op maandag 3 september de voorstelling ´Trollenjong´ gezien. Deze voorstelling is gemaakt door Het Filiaal (http://www.hetfiliaal.nl/). In april zullen zij op meerdere scholen deze voorstelling gaan opvoeren, maar de Montessori school had alvast het geluk deze mooie voorstelling te mogen zien!

'Trollenjong' is een poëtische kleutervoorstelling over een trol die danser wil worden. Over anders zijn dan anderen en geloven in jezelf.
Niet alleen door de spelers, maar ook door het prachtige decor werden de kinderen meegenomen in het verhaal van de trol Nom Nom. Ze vonden het verhaal prachtig en zijn na de voorstelling nog aan de slag gegaan met dansdocente Nancy Kruytzer. Deze dansles ging over tegenstellingen en anders zijn dan anderen, wat ook zo mooi naar voren kwam in de voorstelling Trollenjong.Hoe dans je hoog en laag? Snel en langzaam? Mooi en lelijk?

 

Groep 3, 4, 5

De middenbouw gaat in februari aan de slag met een project over dinosaurussen. Dit project is al eerder (met veel succes!) uitgevoerd op de school. Ook dit keer zal dit weer onder leiding van kunstenares Verena Willemse gebeuren. De kinderen leren in dit project, onder andere, over het proces van de wording van een fossiel.
Met behulp van inkt en rietpen maken de leerlingen een eigen ontwerp van een dinopoot. Vroeger wisten mensen nog niet hoe een dino eruit zag. Wél werd er veel over monsters, draken, en dinosaurussen gefantaseerd. Door fossielen zijn we meer en meer over de dino's te weten gekomen.
De leerlingen gaan hun eigen bedachte dinopoot vervolgens, via de techniek van reliëf gieten in gips, vormgeven.

 

Groep 6, 7, 8

De bovenbouw heeft met Sophie Nusselder, vanuit het thema Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd, gewerkt aan eigen strijdteksten. Dit poëzieproject liet de leerlingen op een creatieve manier bezig zijn met taal.
De kinderen hebben allemaal een Pantoumgedicht geschreven.
Waar zou jij voor strijden?


    

                                  

 

.