In samenwerking met de Hogeschool Utrecht (PABO) heeft Het Wilde Westen het kunstproject Kijken is een Kunst ontwikkeld. Dit kunstproject wordt dit schooljaar voor de vijfde keer aangeboden aan alle klassen van de basisscholen in Utrecht-West.

 

Het project bestaat per basisschoolklas uit twee kunstlessen, die worden ontworpen en uitgevoerd door een groepje 2e jaars PABO-studenten. Zij hebben de les ontworpen naar aanleiding van een bezoek aan een kunstenaar uit Utrecht-West en zullen één van de kunstwerken van deze kunstenaar als uitgangspunt voor hun les gebruiken. Elke klas krijgt twee verschillende lessen over twee verschillende kunstwerken. Dit kunstwerk kan van alles zijn: een sculptuur, een foto, een gebouw, maar ook een dans, een gedicht of een film.

 

De kunstwerkjes van de leerlingen worden, eventueel met de werken van de kunstenaars, gepresenteerd in een tentoonstelling bij Het Wilde Westen.

 

 

De kunstlessen op de scholen zijn op: vrijdag 15 april en donderdag 21 april

De tentoonstelling is op: vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei

 

Iedereen is welkom om de tentoonstelling te bezoeken!

Deelnemende kunstenaars zijn dit jaar: Trix Arensman, Leonieke Rammelt, Ruud Kuijer, Cissy van der Wel, Marleen Huijing, Lisette Koren, Marijke Donath, Jules Enneking, Monique van Dongen, Marije Brouwer, Bas Lobik, Mirjam Tonnaer, Lennard Kok, Reneé Beurskens, Sina Fischer, Jacco de Jager, Chantal Ehrhardt en Uli Kürner.

Deelnemende scholen zijn: de Parkschool, de Kameleon en de 2e Marnix.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 Een impressie van Kijken is een Kunst 2010:

 

 

studenten bekijken werk van Bas Lobik
een boek illustreren
aan de slag met eigen kunstwerkje