De Kameleon heeft dit schooljaar niet alleen haar rooster gewijzigd naar een continuerooster, vol sport, kunst en cultuur; ook hebben ze Het Wilde Westen benaderd om mee te denken over het creëeren van een schoolkoor en meer muziek op school.  Daarnaast doet de hele school mee aan het project 'Kijken is een Kunst'!

 

Kunst op school
De leerlingen van De Kameleon krijgen iedere dag (behalve woensdag) sport, kunst en cultuur aangeboden op school, onder begeleiding van diverse vakkrachten.

 

Kunstenares Nicole Schots werkt op de dinsdagen met groep 5 en groep 7 aan beeldende lessen.

 

Kunstenares Daniëlle van Dieten heeft van januari tot en met maart, iedere dinsdag, beeldende kunstlessen gegeven aan groep 4 en groep 8. De leerlingen gingen aan de slag met o.a. het maken van een 'sokkenbeest', een kunstmobile en honden van karton en leren tekenen, scheuren, naaien, knippen, typografie, ontwerpen, schilderen, enzovoorts.

 

Lees ook: heropening Kameleon   

 

Muziek en Taal

De kleuters gaan van januari tot en met mei zingen met muziekdocente Suze van Calsteren. Samen met kunstcoördinator Monique heeft Suze een lessenreeks samengesteld, waarbinnen de zanglessen en liedjes gekoppeld zijn aan de taalmethode van de kleuters.

De leerlingen gaan zingen over 'winter' en over 'circus'  en gaan Suze zelfs helpen bij het schrijven van een liedje binnen het thema 'waar is....?'. De kleuters zullen de liedjes presenteren aan ouders en er zal zelfs een cdtje worden opgenomen.
Het project is een eerste stap, om te onderzoeken of "Muziek en Taal" voor De Kameleon een goede combinatie is, om muziek een stevigere plek te geven op school. En wie weet is het een goede stap naar een heus 'schoolkoor'.....?!

 

Kijken is een Kunst

De Kameleon heeft vorig jaar meegedaan aan het project 'Kijkenis een Kunst'. Alle leerlingen hebben toen prachtige kunstwerkjes gemaakt, zoals: schilderijtjes, foto's, hoeden en kleding van kranten. Ook dit jaar zijn de kleuters tot en met groep 8 weer van de partij!

Onder begeleiding van 2e jaars Pabostudenten gaan de leerlingen aan de slag met kunstwerken van kunstenaars uit de wijk. Zij krijgen een kunst-kijk-les en maken, als echte kunstenaars, een eigen kunstwerk wat is geinspireerd op het werk van deze wijkkunstenaar.