Bijzonder theaterproject op de Villa Nova: De school een speeltoneel
In de week van 18-22 januari 2010 is de Villa Nova één groot speeltoneel geweest. Het gebouw van de school bestaat dit jaar 15 jaar en dat is op bijzondere wijze gevierd.

Alle klassen en hun leerkrachten zijn aan het werk gegaan met theaterdocenten Heleen van Wiechen, Anouk de Bruijn en Jannemieke Caspers van Het Wilde Westen. Zij kregen dramales en maakten daarbij gebruik van (en lieten zich daarbij inspireren door) hun eigen school, ruimtes en lokalen.

Op vrijdag 22 januari hebben alle leerlingen hun geoefende optredens uitgevoerd op verschillende plekken in school. Kinderen uit groep 8 hebben hun ouders en diverse wijkbewoners meegenomen op een route door de school langs de verschillende theaterstukken van de kleuters, groep 3, 4, 5, 6 en 7. Zelfs de trappen, het digilokaal en de hal van de school waren onderdeel van het speeltoneel!

Er werd op de diverse plekken: naar schatten gegraven, naar kleuren gezocht, een robotdans gedaan, de geschiedenis van de school verteld, een wcritueel gespeeld. Er werd een deftig stuk opgevoerd door de kleuters, er moest door het publiek een puzzel opgelost worden met dominostenen, en nog meer..... 

 

Tot slot bracht groep 8, onder leiding van singer-songwriter Suze van Calsteren, een speciaal geschreven Villa-Nova-lied ten gehore. De leerlingen hebben zelf een bijdrage geleverd aan de tekst van het lied.

 

fragment lied:

"Ons schoolplein is bijzonder,

't is de grootste van de stad.

We hebben op 't balkon,

weleens een barbeque gehad.

Een podium met spotlights,

daar treden we graag op.

En tijdens disco's zetten wij

de school graag op zijn kop.

 

De Villa, Villa, Villa, Villa Nova,

Met meerdere culturen zij aan zij.

De Villa, Villa, Villa, Villa Nova,

de leukste school van Utrecht vinden wij!"

 

Het lied luisteren? Ga naar www.ksu-villanova.nl.  

 

Door de fantastische inzet van de leerlingen, leerkrachten en theaterdocenten in dit project zullen we voortaan met andere ogen naar het gebouw van de Villa Nova kijken!