Bij Het Wilde Westen is er voor iedereen iets te doen: van baby's vanaf 4 maanden tot tachtigplussers, voor beweeglijke danstypes of juist stille fotografen. Kijk in ons ruime aanbod of er iets voor je bij zit.
De cursussen beginnen zowel in september, januari als in maart. Er is een open lesweek waar je bij een groot deel van de cursussen kunt kijken of het wat voor je (of voor je kind) is. Informatie over het rooster kun je vinden op deze site. Alle cursussen zijn bedacht en worden gegeven door kunstenaars uit de wijk. De organisatie eromheen wordt door allemaal vrijwilligers die hier wonen verzorgd.

 

Ben je kunstenaar en heb je een idee om een cursus te geven die we nog niet geven? Of ben je wijkbewoner en mis je iets in het aanbod? Of wil je vrijwilligen, een paar uurtjes per week. Neem dan contact met ons op. Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

 

Hoe schrijf je je in?

- Je kunt je aanmelden via de site: ga naar de cursus die je wilt doen, klik op de knop "aanmelden" en je ziet het aanmeldingsformulier.
- Je kunt ook het formulier uit de flyer uitknippen en opsturen of door de brievenbus gooien op Beethovenlaan 37.
Wil je muziekles van één van de docenten van het muziekdocentencollectief? Dan kun je direct contact opnemen met de desbetreffende docent. Je hoeft daarvoor dus geen formulier in te vullen.


Aangemeld, en dan?

Je aanmelding wordt, door een aantal vrijwilligers, zo snel als mogelijk verwerkt.

Het doorgaan van de cursus is afhankelijk van het aantal cursisten. Je hoort in de week voordat de cursus begint per brief van onze vrijwilligers of de cursus doorgaat. Onze ervaring is dat op het laatste moment, in de week voordat de cursus begint, nog veel aanmeldingen binnenkomen. Het definitieve aantal cursisten is dus pas in die week bekend. De docent laat ons weten of de cursus door kan gaan.

Wij (en jullie vast ook) willen zoveel mogelijk cursussen door laten gaan.
We vragen daarbij je begrip en soms ook je inzet: mochten er nog niet voldoende aanmeldingen zijn, dan proberen wij altijd tot de laatste week nog cursisten te werven in jouw buurt. Wij zullen je dan vragen mee te denken of je misschien vrienden, vriendinnen, buurmeisjes, buurjongens, buurmannen, buurvrouwen, neven, nichtjes of kleinkinderen kent die ook mee willen doen.
Bij sommige cursussen, zoals bij Musicabella kan het gebeuren dat de docenten groepen samenvoegen. Dit gepuzzel vindt dan vlak voor het begin van de cursus plaats. Door deze bundeling van krachten lukt het vaak toch om een cursus door te laten gaan.
Bij de meeste cursussen kunnen er, als er nog plek is, nieuwe cursisten instromen. 

 

 

Cursuskosten

Cursussen kosten geld. Wij vinden het belangrijk dat jij weet waar jouw gelden aan besteed worden en waar het cursusbedrag uit bestaat. We berekenen het uur of de uren werk (alleen het lesgeven) van de kunstdocent, de huur van de ruimte, het gebruik van gas, water, licht, de schoonmaak en allerlei materialen: van muziekinstrumentjes tot wc papier. Voor de organisatie blijft soms, als de cursussen goed vol zijn, iets over, maar te weinig om de organisatie echt betaald te kunnen doen. Daar doen de vrijwilligers dus hun werk... bijzonder toch, dat de vrijwillige mede-wijkbewoner zoveel leuke activiteiten in de wijk mogelijk maakt. Wij vinden het belangrijk om dit te vertellen omdat we realiseren dat zonder de organisatie ervan, de activiteiten niet zouden bestaan.

 

 

Iedereen kan meedoen - jeugdcultuurfonds

Wij zitten in de wijk, dichtbij en dat doen we niet voor niets. 

We proberen op deze manier, met persoonlijk contact zoveel mogelijk mensen te bereiken en zoveel mogelijk drempels weg te halen.

 

Voor kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen, hebben we hierbij al meteen een oplossing: 

Utrecht kent het jeugdcultuurfonds. 

Neem contact met ons op!

 

Er kunnen ook andere redenen zijn waarom iemand niet mee kan doen. Wij zouden die redenen graag horen, wie weet kunnen we er iets op verzinnen.